Електронни фактури - За и Против

от Александър Симеонов на 27.08.2010 16:29
Електронните фактури имат редица предимства пред хартиените.
Въпрос на време е преминаването изцяло към електронно фактуриране, изпращане и приемане на електронни фактури.
Единственият недостатък на електронното фактуриране е, че изисква от нас желание и готовност да инвестираме мъничко усилия за промяна на модела на работа. А когато това се случи, разбираме, че други недостатъци няма – остават само предимствата и те са във всяко отношение!
RE: Електронни фактури - За и Против
от Марияна Филчева на 29.08.2010 20:26
Съгласна съм, че е само въпрос на време, но не съм съгласна, че само липсата на желание за промяна към добро е причината за нищожното в момента (под 0,5%) използване на електронни фактури. Хората са претоварени и искат просто да си вършат работата - не искат проблеми. А "ново" означава неизбежното неразбиране и съответно проблеми. Наскоро представих над 400 електронни фактури на данъчните - флашка с файлове, подписани с електронен подпис, с логични имена - абе изобщо изпипана работа. Не мога да ви опиша погледите им - изумени, възмутени, уплашени ... Наложи се да пиша обяснение. Ок, консултирахме ги безплатно и нещата минаха, но наистина имаше проблеми.
RE: Електронни фактури - За и Против
от Борисов на 29.08.2010 20:33
Аз мисля, че трябва да стане изведнъж. Най-добре да се наложи с нормативната уредба. Или да има някакви супер привилегии при издаване на електронни фактури. Иначе ще стане бавно. А наистина е много удобно. И аз имах случка като Марияна. Не знам колко са натоварени хората, но със сигурност са мързеливи, а данъчните освен това са и доста нагли.
За да коментирате публикацията, трябва да сте влезли в профила си. Можете да се регистрирате от тук.