Подреждане по дата на списъка с платежни документи

от e-Docs.bg Support на 14.09.2010 11:11
При платежните документи, за разлика от фактурите, е възможно създаването на платежно без дата. Това е необходимо за потребителите, които създават платежни за да си ги разпечатат и занесат в банката и не ги изпращат като електронни документи. В този случай често срещана ситуация е датата да не се попълва, за да може платежното да се занесе и в следващ ден.
При такава ситуация обаче, възниква неудобство, тъй като при подреждане на платежните в списъка, тези с празни дати се нареждат най-отгоре - респективно най-отдолу.
За да се избегне това неудобство е направена следната промяна:
По подразбиране когато се показва списък с платежни, те са подредени в низходящ ред по дата, като за тези, в които дата не е попълнена се взема под внимание датата на създаване (служебно поле, което не се вижда от потребителя през интерфейса).
При необходимост от сортиране само по дата - без да се взема под внимание служебната дата на създаване, трябва да се използва стандартното сортиране в таблицата чрез кликване върху заглавието на съответната колона (в случая дата). При това сортиране документите ще се подредят само по полето дата, като тези с непопълнена дата ще излязат най-отгоре, съответно най-отдолу, в зависимост от посоката на подреждане.
За да коментирате публикацията, трябва да сте влезли в профила си. Можете да се регистрирате от тук.