Приемане на електронни фактури

от e-Docs.bg Support на 22.10.2010 21:36
В основната функционалност на системата са предвидени два начина за приемане / отказване на изпратена от Вас до Ваши клиенти електронна фактура:
1. Ако Вашият клиент е потребител на www.e-PayDocs.com, регистриран с e-mail адреса, на който му изпращате електронните фактури, при приемането им той ги получава директно в своя акаунт. Това води до много предимства, свързани не само със съхранението и достъпността, но и още по-важно - с възможността за обработка и експорт като структурирана информация и съответно до възможността за импортирането им в счетоводни програми.
2. Ако изпращате електронна фактура на клиент, който не е потребител на www.e-PayDocs.com, той получава две възможности:
- да се регистрира (става за секунди) и да приеме електронната фактура според т.1, като създавайки свой акаунт получава достъп до пълната функционалност на системата - включително и да издава и изпраща електронни фактури и платежни документи;
- да приеме или откаже електронната фактура без да е потребител в www.e-PayDocs.com, като в този случай може да прегледа изпращаната му фактура и ако я приема, получава достъп да си изтегли електронната фактура като файл, подписан с УЕП.
Тук можете да се запознаете с процеса и разбира се лесно можете да го изтествате като се регистрирате.
За да коментирате публикацията, трябва да сте влезли в профила си. Можете да се регистрирате от тук.