Политика за поверителност

„ИДОКС” ООД с адрес на управление гр.Варна, ул."Неофит Рилски" 15 ет.3 е дружество с ограничена отговорност, което предоставя следния набор от услуги посредством сайта www.e-docs.bg:

1) Издаване, изпращане, приемане, обработване, управление, печат на платежни документи – фактури, дебитни и кредитни известия, проформа фактури, банкови платежни документи;

2) Специализирани възможности, позволяващи документите по ал.1 да бъдат създавани, изпращани, приемани, потвърждавани и отказвани като електронни фактури и електронни документи по смисъла на ЗЕДЕП;

3) Достъп до информация, статии и материали, публикувани на уеб-сайта и в блога;

4) Достъп до форум към СИСТЕМАТА с право на публикуване на въпроси, мнения, коментари и създаване на нови теми.

Защо e-Docs.bg трябва да събира и съхранява лични данни?
 

За да Ви предоставим нашите софтуерни услуги, свързани със създаване и работа с различни видове документи, трябва да съберем лични данни за кореспонденция и маркетингoви цели. Във всеки случай ние се ангажираме да гарантираме, че информацията, която събираме и използваме, е подходяща за тази цел и не представлява навлизане в личния Ви живот.

Ако решим да Ви потърсим с цел директен маркетинг, e-Docs.bg ще се свърже с Вас, за да поиска предварително съгласие.

Вашите лични данни, които бихме искали да обработим са:

Вид лични данни 

Източник 

Две имена 

Генерирани от субекта/трето лице

Телефон

Генерирани от потребител

E-mail

Генерирани от потребител

Данни за банкова сметка

Генерирани от потребител

На нашия уебсайт: http://www.e-docs.bg/ ние използваме „бисквитки“ (cookies), представляващи малки файлове, които са изтеглени на Вашия компютър, за да подобрят Вашето преживяване като потребители на сайта. Можете да намерите повече на нашата специална страница с правила за "бисквитки".

Личните данни, които събираме, ще бъдат използвани за следните цели:

Нашето правно основание за обработка на личните данни:

Всички легитимни интереси, преследвани/защитавани от нас или от трети страни,  са следните:


Обработване на основание съгласие 

В случаите, когато обработването на личните Ви данни не е необходимо, с оглед изпълнение на договор, законова разпоредба, легитимния интерес на администратора или трето лице, както и на друго основание, e-Docs.bg ще обработва личните Ви данни само на база Вашето съгласие.

С даването на съгласието си Вие ни разрешавате да обработваме личните Ви данни за точно определени цели.

За да обработва e-Docs.bg специални категории лични данни се изисква съгласието на субекта, като то трябва да бъде изрично дадено. Когато искаме да ни предоставите чувствителни лични данни, ние винаги ще ви кажем защо и как ще се използват данните.

Можете да оттеглите съгласието си по всяко време с изпращане на и-мейл до Длъжностното лице по защита на данните.

Разкриване пред трети лица

Възможно е разкриването на личните Ви данни на следните трети лица:

 

Tип трети лица

Категория лични данни, които им се предават

Цел


Хостинг компания


Данни от формата за заявки на уебсайта 

Организационно обслужване на дейността – поддръжка на уебсайта и приемане на Вашите заявки

Облачен софтуер за обработка/съхраняване на данни

Данни от формата за заявки на уебсайта; Данни от договори с клиенти и доставчици

Организационно обслужване на дейността – сигурно и лесно съхраняване на данни от контактната форма и договори

e-Docs.bg не предава личните Ви данни в страни извън Европейската икономическа общност (ЕИО).

Период на съхранение 

Oрганизацията ще съхранява личните Ви данни, както следва: 

Тип лични данни

Период на съхранение

Данни, предоставени при попълване на формата за заявки

Максимум 1 г. след удовлетворяване на заявката, която сте отправили – за маркетингови и статистически цели  

Данни от договори с Вас

До 5 г. след тяхното сключване – за данъчни и счетоводни цели


Правата Ви като субект на данни 

Във всеки момент, докато притежаваме или обработваме личните Ви данни, Вие, субектът на данните, имате следните права:

Aко има трето лице (както е посочено в точка 3.3 по-горе) при обработката на вашите лични данни, всички горепосочени искания ще бъдат препратени на нея.

  1. Жалби
    В случай, че желаете се оплачете срещу обработката на личните Ви данни от Oрганизацията (или трети лица, както е описано в точка 3.4 по-горе) или да подадете жалба за това как е било разглеждано оплакването Ви, имате право да подадете жалба направо пред надзорния орган, както и пред Длъжностното лице по защита на данните на e-Docs.bg.

Данните за всеки от тези контакти са: 


Данни за контакт с надзорния орган

Данни за контакт с Длъжностното лице по защита на данните


Лице за контакт: 

Комисия за защита на личните данни (КЗЛД)


Имейл: 

kzld@cpdp.bg

dpo@e-docs.bg

Телефонен номер: 

02/91-53-518

+359 899109675

Допълнителна информация

При какви обстоятелства e-Docs.bg ще може да ме търси?
Нашата цел не е да бъдем досадни и ние предприемаме необходимото да не задаваме неуместни или ненужни въпроси. Освен това предоставената от Вас информация ще бъде обект на строги мерки и процедури, за да се сведе до минимум рискът от неоторизиран достъп или оповестяване на данните.

Мога ли да разбера какви мои лични данни притежава e-Docs.bg?
Oрганизацията по Ваше желание може да потвърди каква информация съхраняваме за Вас и как тя се обработва. Ако e-Docs.bg съхранява Ваши лични данни, можете да поискате следната информация:

Какъв документи за самоличност ще трябва да осигуря, за да получа достъп до информация за моите лични данни?

В случаите, в които нямате възможност да ни потърсите чрез оставените от Вас данни за контакт (e-mail или телефон), e-Docs.bg приема следните документи за самоличност, когато се изисква информация за Вашите лични данни:


Отговорник за документ и одобрение

Длъжностното лице по защита на данните е отговорник за този документ и осигурява надзор за изпълнението на посочените процедури спрямо изискванията на Общия регламент относно защитата на личните данни (GDPR) и ЗЗЛД.

Достъп до актуална версия на този документ имат всички служители чрез вътрешната фирмена мрежа.