Швейцария залага на популяризирането на електронните фактури

Швейцария залага на популяризирането на електронните фактури

В Швейцария ще се проведе поредният форум, организиран от swissDIGIN с цел популяризирането на електронното фактуриране.

На 24.11 тази година в Базел ще се състои събитието, на което участниците ще имат възможност да обменят опит и да установят контакти в сферата на електронното фактуриране. Едни от главните задачи, които си поставят организаторите, е да се привлече вниманието на пазара към електронните фактури, както и участието в различни европейски инициативи на тази тема.

Форумът е основан на 28.06. 2005 година към Университета за приложна наука Северозападна Швейцария.

Страната, която е известна с вниманието си към екологията, отдавна обръща голямо внимание на електронното фактуриране. От 2005 година насам броят на изпратените електронни фактури се е увеличил 5 пъти. Swisscom е една от компаниите, които изпращат най-много фактури. Годишно тя използва 73 млн. листа хартия за фактури, което би образувало над 8 км висока кула. Затова и един от приоритетите на компанията е да привлече вниманието на клиентите си към по-екологичния начин за фактуриране. Само за последните две години процентът на изпратените от нея фактури на не-хартиен носител се е увеличил от 4,8 на 8,1 процента. Сходни са и данните на други големи компании.

Публикувано: Юни 5, 2010

Автор: Александър Симеонов

Следваща: Хартиените фактури изразходват два пъти повече енергия

Предишна: Всеки ден през 2010 година 2 600 фирми в Европа преминават към електронни фактури

Bookmark and Share
За да коментирате публикацията, трябва да сте влезли в профила си. Можете да се регистрирате от тук.