Разгледайте процесите в системата в изображения

Подписване на електронния документ

За да е ганарантирана автентичността на произхода и ненарушеността на съдържанието, e-Docs.bg създава електронен документ, който е подписан с универсален електронен подпис по смисъла на ЗЕДЕП.

След като сте кликнали на линка „Изпрати” в архива на документи, се отваря нов прозорец. За да можете да подписвате документи с електронен подпис, е необходимо да имате инсталирана JAVA на комютъра си. В случай че това не е така, в прозореца ще видите подробни инструкции как да я инсталирате.

Поставете електронния подпис в компютъра си. Въведете ПИН кода си в полето и натиснете бутона „Потвърди”. Изберете от показаните в панела „Налични сертификати” този, с който желаете да подпишете документа (в случай че имате само един сертификат, той ще бъде избран автоматично).

В панела „Файлове за подписване” се показва списък на всички документи, които ще бъдат подписани и изпратени като електронни документи – можете да прегледате съдържанието им чрез двойно кликване с мишката върху тях.

При натискане на бутона „Подписване и изпращане на файловете”, системата подписва всички документи и преминава на следващата стъпка – „Изпращане”.